27. mars 2012

Rekordforbedring

På søndag gikk X-Ellent sitt 4. ordinære løp. Marthe var med til travparken. Det ble knallvær, men ikke for varmt (og heller ikke for kaldt).

Klar for løp??
Marthe kom ca kl 15:00, og vi gjorde klar X-Ellent. Vi kom oss avgårde litt over kl 16, det vil si at vi var i travparken ca. kl 16:30. Vi hadde akkurat passe tid til å sele på X-Ellent før June, som kusket X-Ellent på søndag, kjørte ut med han for å varme. Hun rakk to runder med varming på banen, før banen ble stengt for ponnier.

Mer klar for løp
På grunn av patellaen som X-Ellent har, så har vi funnet ut av at han må holdes i gang hele tida mellom varming og løp, og dette ser ut til å fungere veldig bra.

Enda mer klar for løp
Kjempeklar for løp
X-Ellent startet som nummer 4, med 60 meter tillegg (1700 meter). (Vi må visst få senket rekorden hans litt siden han som regel starter alene på sitt tillegg). Løpet gikk veldig bra. Jeg ble storfornøyd. Det ble ny rekord på voltestart, med en forbedring på 0,4 sekunder. Det var ikke så mye, men det var i det minste uten galopp.
Superklar for løp
Disse rekordene har X-Ellent nå:
Volte : 3.02,4
Auto : 3.00,9G

Ingen vei tilbake nå...
Til nå har X-Ellent bare gjort det bedre og bedre for hver start, og jeg forventer vel egentlig ikke noe mer heller. Nå hadde det bare vært morro å få ny rekord på 2-tallet før denne sesongen er over. Heldigvis så er det lenge igjen. Nå blir det deltakelse på fellestrening på lørdag, regner jeg med, og så krysser jeg fingrene for at det passer med en pause i eksamenslesinga 12. mai. Da er det lokalkjøring på Hortemo Travbane.


Helt på tampen vil jeg bare fortelle om min opplevelse av 4. løp. HELT RÅTT! Thai Victory (som forøvrig var en av mine jenter i Egersund, og som vant 4. løp) gjorde sitt beste løp noen sinne. Hun ledet fra start til mål. En knallprestasjon. Jeg stod ved siden av de som eier hesten nå, og ei lita jente som var der og heide veldig på "Thaisa". Jeg ble så glad på dems vegne, og det var så flott å se at (nesten?) hele familien var involvert i hesten. Jeg kan ikke gjøre annet enn å smile av den opplevelsen, for det er det travet handler om. Den gleden som de opplevde etter 4. løp.

2 kommentarer:

bertil eller Therese om du vil;-) sa...

Grattis :) Så flink han er :) 2.påskedag skal min datter kjøre sitt første løp med vår nye ponni. Tjølling landbane, det blir så spennende :))) Men du hvilken størrelse bruker X-Ellent i dekken, og hvor har du fått tak i det mørkeblå fleece dekkenet?? Bacardi bruker 105, og har ikke funnet det noe sted...
God påske
klem Therese

Unknown sa...

X-Ellent bruker egentlig 95 i dekken, men jeg har noen i 105 som går, samt ett i 115 som vi kan ha når han skal på løp (det han vant på lokalkjøring i fjor). Det han har på løp er 105. Det var på tilbud på FK, og X-Ellent trengte et nytt fleece, så da tok jeg det han hadde til løp før, og brukte til vanlig, og så tok vi det nye på løp. Da er jeg ikke så nøye på om det passer eller ikke, for da er det kun litt han skal ha det på, og som regel kun når han står oppe (eller går). Dekkenet er av merke Finn Tack, men vet ikke om det er en eldre modell, eller om den fremdeles er på markedet.