24. januar 2012

Treningsplanen

Etter en kommentar på forrige innlegg, så lovet jeg å legge ut treningsplanen som jeg har satt opp for X-Ellent. Dette er så klart bare en hjelp for å kunne trene systematisk, og er ikke noe som SKAL følges slavisk. Her må jeg se an tida jeg har til rådighet, samt dagsformen til X-Ellent før jeg bestemmer meg for om jeg skal trene slik som det er oppsatt på planen.


Planen er også laget ut i fra den tida jeg tror jeg har til rådighet gjennom hele uka, samt planer med andre, og mine egne mål for X-Ellent. Hvordan vi må trene for at X-Ellent skal forbedre seg er også tatt med i betraktining da jeg lagde planen.

De tre siste dagene nå har jeg fått trent X-Ellent, siden det kom snø, og derfor var det veldig fint å sette på broddene (bootsene med brodder) for å spare høvene til X-Ellent.

På søndag hadde jeg egentlig ikke planer om å ut med han i det hele tatt, men siden det kom så mye snø, og Benjamin lurte på om han kunne være med ut tidligere på dagen, så tok vi oss en tur. Egentlig skulle det bare blir en liten kjapp tur, men siden jeg nesten ikke hadde kontroll på X-Ellent, så ble den litt lengre for å få ut mye av energien som var i X-Ellent. Han må ha merket at snøen var bra for høvene hans, for han var så innmari gira etter å løpe at å be han skritte var som å be griser fly. Så siden det var masse snø overalt, og vi hadde på boots, så fikk X-Ellent lov til å trave litt der som det vanligvis er asfalt. Han fikk roet seg etterhvert da når noe av energien ble brukt opp.

I går var det kommet enda mer snø, og mye av snøen hadde blitt pakket sammen av bilene som har kjørt på den. Så underlagmessig så var det jo helt topp å ut å jogge litt rolig. Så da tok vi oss en joggetur rundtomkring her på øya. Utrolig morro å jogge der som det asfalten vanligvis setter begrensninger. X-Ellent var iallefall veldig fornøyd, virka det som. Jeg tror han systes det var morro å få lov til å ut å bruke seg litt igjen.

I dag var vi ute på en liten skrittetur. Vi tok den kjappeste runda slik at X-Ellent måtte "gå opp 3 bakker", som jeg kaller det. Jeg har noen runder der han må gå opp 3 bakker, og noen som jeg sammenligner med det å gå opp 3 bakker. Det blir for lett for X-Ellent å bare gå på flat mark, eller i små oppoverbakker.

Så får vi se hvor lenge snøen blir liggende, og hvor lenge vi kan bruke broddene. Ønsker egentlig ikke å bruke de på bar asfalt da dette sliter veldig på de, og jeg ønsker å kunne bruke bootsene lengst mulig før jeg må kjøpe nye. Men nå er iallefall planen å ringe hovslagerern 1. februar, så får vi se hvordan vi får begynte på fast trening igjen.

4 kommentarer:

bertil eller Therese om du vil;-) sa...

Kjempefin og oversiktlig plan :)
Motiverte meg også, så nå setter jeg også igang med en plan ;) Har ingen løpsponni vi da, da jentungen ombestemte seg ang. og ta lisensen, men ponnisene må jo ha trim likevel :)

Unknown sa...

Nå er det jo heldigvis slik at shetlandsponnier kan brukes til mye morro. Foruten ridning og travtrening, så kan man også bruke de til presisjons- og maratonkjøring, tospannkjøring, agility med og uten tømmekjøring, og så har jeg blitt introdusert til en ny type kjøring for små ponnier som virker utrolig morro. Se youtube-vide på http://youtu.be/K727VFpJm3Q :). Jeg bruker min til brukskjøring i tillegg til vanlig trening. Det er vel det jeg holder på med den dagen jeg trener "tungt".

bertil eller Therese om du vil;-) sa...

Ja, shettiser er som poteta, brukans til alt ;)
Så veldig artig ut den youtubefilmen ;) Selv om det går mest i ridning her, blir det en del brukskjøreing også :) Ponnisen drar sitt eget vann til utegangen :)

Ha en super dag :)

Unknown sa...

Ja, X-Ellent drar også på sitt eget vann. Etter at jeg fikk firehjulsvogna på veien, så fyller vi 4 stk 25-liters kanner med vann én gang i uka, og så drar han de og meg (+vonga) rundt "Myra". Og når vi kommer tilbake så har vi vann for ca 1 uke :)