23. juli 2013

Da er jeg tilbake for blogging

Det har skjedd mye med X-Ellent og stallen siden jula, så jeg vil begynne å skrive om det som skjer igjen.

Rambo stod hos oss fram til 19. juni. Da reiste han hjem igjen til der han hører til fordi det ble for mye for meg, og hun ene stalljenta ville ikke mer da hun hadde mye andre fritidsaktiviteter som hun heller ville prioritere. (Han er til utlån igjen hvis noen er interessert.)

Marthe falt av og knakk kragebeinet litt før eksamenperioden min begynte, så det ble vanskelig å holde han helt i gang i den perioden. Men vi fikk det til på et vis.

Rambo nyter en siste børst før han reiser
Nå jobber jeg også i Dyreparken (IKKE med dyr), og jeg har veldig begrenset med tid til å styre i stallen. Og 19. august er det tilbake til studiene igjen. (Bare ett år igjen på bachlor. JIPPI!)

Men jeg har fått trent X-Ellent, og etter at Rambo reiste fikk jeg tid til å fokusere mer på X-Ellent for å få han løpsklar. 8. juni reiste vi inn til Sørlandets Travpark for å få kjøre prøveløp på han. Det var Bjørn Arvid som var kusk, og X-Ellent ble godkjent med glans.

Litt kos må til


Etter prøveløpet begynte jeg med intervalltrening på X-Ellent. Jeg har aldri kjørt rene intervalltreninger på han før, og han har virkelig fått et nytt gir.

Her har vi sjekktrening pga autostart i Minikanonen
19. juli, fredag som var, startet X-Ellent løp på Sørlandet, Minikanonen. Det var Bjørn Arvid som var kusk. Han hadde startnr 11 på autostart. Jeg leverte X-Ellent til Bjørn Arvid, og gikk for å jobbe i spillelukene på banen, mens Bjørn Arvid tok seg av X-Ellent. Utover kvelden fikk jeg telefon fra Torleif om at X-Ellent hadde løpt inn til ny personlig rekord på 2.54,3. Jeg ble rett og slett hoppende glad, for nå er vi under 3 minutter, som var et av målene jeg hadde satt for X-Ellent.Radarparet


Jeg var ikke ferdig på jobb før klokka var nærmere 22:20, og heldigvis har jeg en veldig grei ponni som kan settes på hengeren med noe høy, og så står han der til han får lov til å komme av.

Her er en kommentar som kom på Facebook-gruppa til ponnitravet på Sørlandet i etterkant av løpet:

"x-elent var den ponnisen som imponerte mest i dag gikk som ei kule, oppførte seg eksemplarisk og kom til løpet skinnende blank og velstelt. gratulerer til både Bjørn Arild og x-elent for fin prestasjon. helt xelent"

Og jeg må selv innrømme at jeg synes X-Ellent ser meget flott ut om dagen (ref. bildene under).


Samme dagen X-Ellent startet Minikanonen fikk vi frambeinsbelegg i posten som jeg hadde bestilt fra USA. Endelig kan jeg slippe de dumme bandasjene...

Skinn som beskyttelse istedenfor plast = null knagsår
Neste start vet jeg ikke når blir, men X-Ellent lånes ut til starter hvis det er noen som vil ha han med på løp. Hvis ingen vil, så blir det ikke start før i september, og da er sesongen nesten over.

4 kommentarer:

Anonym sa...

hei:)
bare lurte på hvor du har kjøpt belegga. Er på jakt etter sånne, men finner ikke noe sted:(
Så fin x-ellent er! Skikkelig flott kar:)

Unknown sa...

justforponies.com

Anonym sa...

hvilken str bestilte du til x-ellent?

Unknown sa...

XXS