12. juli 2010

NPA-show med bruksbedømmelse i Sande i Vestfold

Dette har vært en LANG dag. Klokka 04.00 stod jeg opp, og klokka 04.30 var jeg på vei til stallen. Prøvde å komme meg avgårde til 05.00, men ble forsinket til 05.35, men det gjorde ikke noe. Maritha ble med på turen, og det var kjempekoselig. Vi stoppet innom Shell på Fidjane for å få oss noe frokost, og for å skjekke noen blinklys som ikke virket (bare sånn helt plutselig). Dette strevde vi med 30 min, og klokka bikket 06.00 før vi måtte videre til neste bensinstasjon for å høre om de hadde sikringer der. Det ble noen stopp, men det var få bensinstasjoner som hadde åpent så tidlig. Derfor ga vi litt opp fram til vi kom til Bamble. Der hadde de sikringer, men det hjalp ikke å bytte sikring heller. Jaja... fikk kjøre uten blinklys da. Det hadde jo gått greit så langt.
Vi ankom Bolstad ridesenter litt over 10.00, og da var det bare å begynne på alt som skulle gjøres. Etter litt orientering på området lasset vi av X-Ellent, og begynte på puss. Rundt klokka 11.00 begynte han å nærme seg utstillingsklar, og deretter var det min tur.
Alle klassene jeg deltok i var det løpende start på. Det vil si at jeg kunne komme når jeg ville innenfor ei tidsramme. Det jeg valgte å begynne med var eksteriørbedømmelsen. Rett og slett for å komme i gang med noe jeg hadde gjort før. Resultatet ble følgende (ingen karakterer): Velutviklet unghingst av god type. Pent hode, noe mektig hals. Middels langt kryss, god muskelsammensetning. Velstilte bein. Ikke helt taktfast skritt, aktivt trav. Det holdt til sølv, og med det gikk jeg ikke noe videre, men er godt fornøyd da jeg klarte å vise han bedre i år enn i fjor.
Neste var agility. Jeg hadde ikke peiling på hva jeg kunne forvente meg, og trente derfor ikke noe til dette. Løypa var som følgende:
Hinder nr. 1: Gå over ei bro. (opp og ned)
Hinder nr. 2: Sikk-sakk mellom kjegler
Hinder nr. 3: Vippebro
Hinder nr. 4: Plassere begge frambenene oppi et rødmalt dekk
Hinder nr. 5: Gå gjennom noen plaststrimler
Hinder nr. 6: Løpe over en bom
Hinder nr. 7: Hoppe gjennom en ring
Hinder nr. 8: Hoppe over ei hinder
Hinder nr. 9: Hoppe over/gå gjennom ei tom vanngrav
Hinder nr. 10: Løpe over en bom
Jeg hadde tida 2,4 min og 16 hinderfeil. Lynne: 9. X-Ellent utførte ikke første hinder ordentlig. Han hoppet opp og ned. Han fullførte bare halvparten av vippebroa, han ville IKKE sette frambenen oppi dekket, og til siste så var det ikke snakk om at han ville passere vanngrava. Alt det andre gikk VELDIG greit.
Til sist deltok vi i tømmekjøring (som var det jeg hadde trent på de siste 3 ukene). Jeg var litt tidlig ute med å sele på X-Ellent så vi ble stående å vente litt, og på dette punktet så begynte det virkelig å hølje ned. Jeg var nærmest gjennomvåt allerede før jeg fikk kommet meg i ringen. Heldigvis var det ei som hadde gjort dette noen ganger før, som kunne gå før meg, slik at jeg fikk se litt hvordan alt ble gjort. Det hjalp på nervene kan man si. Resultatet ble som følger:
MBX - Innkjøring i trav: 8
X - Holdt og hilsing: 7
XEKAF - Trav venstre hånd: 6
FXHCM - Trav diagonalt: 5
MBF - Skritt: 6
FAKXMCH - Trav diagonalt igjennom: 6
HEK - Skritt: 7
KAFBX - Trav: 7
X - Holdt og hilsing, utkjøring i trav: 6
LYDIGHET OG LETTHET: 7
PRESENTASJON OG HELHETSINNTRYKK: 7
SUM: 72 (ble nr 6 av 9 påmeldte i klassen)
I tillegg kommer LYNNE: 9


Da dette var ferdig satte jeg X-Ellent fra meg i hengeren med et fleecedekken på. Det hadde striregnet, og han var skikkelig gjennomvåt. For min del så hadde jeg nok ikke klart å fullføre tømmekjøringa uten regnet.
Etter skift til tørt tøy, ble det bare kikking fram til vi fikk utlevert resultatene og rosettene på bruksklassene.
Da klokka var over 18.00 vendte vi nesa hjemover.
Rett over klokka 22.00 passerte vi Kvadraturen, og jeg slapp av Maritha (hun ville visst ta bussen hjem) ved Falconbridge (DET HETTE DET FØR!). Ikke lenge etter var vi endelig på øya, og det var helt FANTASTISK å slippe en reisesliten ponnihingst på grønt gress. Litt kjapp rydding av utstyr før hengeren skulle leveres. Etter at hengeren var frakoblet fungerte fremdeles ikke blinklysene. Jeg ville prøve for morro og se om de ville virke på trekant-knappen. Det gjorde de, og sannelig fungerte ikke blinklysene som normalt etter det. Når sant skal sies, så prøvde vi ikke dette da hengeren var tilkoblet. Jeg lo godt for meg selv da jeg fant ut dette. Men nå vet jeg iallefall det til neste gang.

2 kommentarer:

W sa...

Så bra. Skal vel bli godt med noen rolige dager i Holskogkilen etter denne lange dagen.

Unknown sa...

Det skal være helt sikkert. Jeg kjenner at kroppen er sliten nå etter ei stressende uke med å få alt klart, og den lange kjøreturen i går.