22. januar 2009

Snart klar for trening


Selen kom i dag. Jeg fikk en sms fra bediften som har bestilt den (er enda ikke betalt vel og merke). Jeg kjørte til stallen og Jeannette var med. Vi tilpasset selen, og satte på vogn, og så var det ut på tur. Det var som en drøm. X-Ellent gikk veldig greit, og det var mye bedre enn første gangen. I neste uke skal jeg få med meg noen og kjøre han et par ganger da også, og så er det bare å begynne på treninga. Jeg satt litt i vogna også for at X-Ellent skulle merke at han måtte trekke. Det gikk også for så vidt bra, men det blir nok mye skrittetrening og rolig travtrening nå i første omgang til han har begynt å bygge muskler.
Det er vedlig viktig nå i begynnelsen at man begynner forsiktig med treninga. Unghester som ikke er fullt utvokst enda, har en stor fare for å bli ødelagt hvis man begynner med trening for tidlig og for hardt. Derfor er det viktig å ta det med ro, slik at treninga får satt seg i kroppen på hesten slik at den tåler mer og mer trening.
Ellers så er jeg veldig fornøyd med den jobben jeg har gjort med dyret mitt. Å tenke på det at jeg ikke fikk tak i han før, og at jeg nå har fått på han sele og vogn, og han går som et lam, det er veldig gøy, og jeg er veldig stolt over det lille dyret mitt.

Ingen kommentarer: